Geschiedenis

In 1994 werd reeds de eerste versie van PrimeFact, toen nog onder de naam ObjectBuilder, ontwikkeld in samenwerking met de Technische Universiteit Delft. Deze versie bestond uit een AutoCAD add-on en was in staat relatief eenvoudige configuratiemodellen om te zetten in een AutoCAD tekening en tegelijkertijd een machine aan te sturen.

In 1997 werd de tweede generatie van de configurator ontwikkeld die geheel gebaseerd werd op het configureren van SolidWorks bouwgroepen. Met de opkomst van het internet werd in 2000 de derde generatie ontwikkeld: een internet gebaseerde configurator.

Tijdens de ontwikkeling van de vierde generatie (PrimeFact4) werd gekozen voor een joint-venture met de succesvolle Duitse reseller van PrimeFact3. Vanaf 2002 lag de focus geheel op de ontwikkeling van PrimeFact4 in Nederland en de verkoop in Duitsland. In 2004 werd besloten om deze generatie ook in Nederland op de markt te brengen door een nieuw op te richten onderneming: PrimeFact Nederland BV. De mensen achter PrimeFact Nederland zijn gedeeltelijk gelijk aan de mensen achter de productontwikkeling. Dus hoewel de onderneming nog jong is, is er meer dan 10 jaar ervaring met de implementatie van productconfigurator oplossingen.