Staalbouw: nauwkeurig, scherp en snel calculeren

Door intensieve concurrentie is nauwkeurig, scherp en snel calculeren van groot belang in de staalbouw. Als de uitgebrachte offerte te duur is, zal het project gewonnen worden door de concurrentie. Als de uitgebrachte offerte goedkoop is, wordt het project misschien wel gewonnen, maar bestaat de kans dat er verlies gemaakt wordt. Ook als de prijs goed is, is het project nog niet gewonnen: de presentatie van de offerte moet een potentiële klant overtuigen dat de juiste oplossing geboden wordt.

Waarmee kunnen we helpen?

Wij kunnen uw offerteproces ondersteunen met tools waarmee snel verschillende oplossingsvarianten kunnen worden berekend. Zo heeft uw verkoper de zekerheid dat de beste oplossing voor een project wordt gevonden en aangeboden. We doen dit op basis van een productmodel dat wordt beheerd door uw eigen mensen. Op basis van dat model worden stuklijsten, tekeningen en sterkte-analyses gemaakt.

Hoe kunnen we helpen?

Onze ervaring in de staalbouw hebben we de afgelopen jaren gebruikt om een aantal handige tools te ontwikkelen. Deze tools en ervaring zijn gebundeld in ons branchetemplate XPC Steel. Dit template zorgt voor een snelle en goede implementatie van de PrimeFact5 productconfigurator voor de staalbouw. De implementatie van PrimeFact5 en XPC Steel begint met het opzetten van een productmodel waarin uw product beschreven wordt. Uw eigen mensen bouwen dit model op. Eerst met hulp van onze consultants, daarna kunnen ze het model zelf onderhouden en uitbreiden.

Hoe te beginnen?

Als uw product voldoende gestandaardiseerd is, kunnen met PrimeFact5 en XPC Steel zeer snel, zeer indrukwekkende verbeteringen worden gerealiseerd. Zowel de kwaliteit van de offertes als de snelheid waarmee zij opgesteld worden zal sterk verbeteren. Maar ook als uw product nog niet voldoende gestandaardiseerd is, kunnen wij u hiermee helpen. Maak een afspraak voor een demonstratie, en overtuig u van de kansen die onze software u biedt.