Meubelindustrie: Overkom de beperkingen van uw ERP

Een variantrijk productprogramma is essentieel voor succes in de meubelindustrie. Veel meubelbouwers zijn ware meesters geworden in het omgaan met deze variantenrijkdom, maar vaak kan de efficiency van de verschillende bedrijfsprocessen nog sterk worden verbeterd. Er is bijvoorbeeld veel winst te behalen door de orderinvoer te versnellen, de werkvoorbereiding te automatiseren en fouten in het gehele verkoopproces te voorkomen.

Waarmee kunnen we helpen?

Voor de industriële productie van meubelen is een ERP systeem onmisbaar, maar aan alleen een ERP systeem heeft u meestal niet genoeg. ERP systemen zorgen voor een goede administratieve afhandeling van uw bedrijfsprocessen, maar zijn niet geschikt voor het maken van een foutloze productconfiguratie, ruimteplanningen, klanttekeningen, NC programma’s of catalogi. Toch zijn dit behoeften die vaak leven in uw meubelbedrijf. Onze jarenlange ervaring met productconfiguratie in de Nederlandse en Duitse meubelindustrie hebben wij gebruikt om in PrimeFact5 tools te ontwikkelen waarmee we deze behoeften, en vele andere, kunnen ondersteunen. Daarbij werkt PrimeFact5 perfect samen met uw ERP systeem.

Hoe kunnen we helpen?

Onze ervaring in de meubelindustrie hebben we de afgelopen jaren gebruikt om een aantal handige tools te ontwikkelen. Deze tools en ervaring zijn gebundeld in ons branchetemplate XPC Interior. Deze oplossing biedt efficiencyverbeteringen voor de meubelindustrie, die niet door ERP systemen geboden kunnen worden. De combinatie van PrimeFact5 en het template biedt vele mogelijkheden om de kwaliteit en efficiency van alle bedrijfsprocessen te verbeteren.

Hoe te beginnen?

Vele meubelmakers in Europa profiteren al van onze tools en ervaring. In Nederland bijvoorbeeld, gebruiken alle grote keukenproducenten PrimeFact5 in combinatie met het branchetemplate XPC Interior. Als u, als industriële meubelmaker, ook gebruik wilt maken van onze ervaring in uw branche, neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om u de mogelijkheden te laten zien van PrimeFact5 en branchetemplate XPC Interior.