Machinebouw: Pluk de vruchten van uw standaardisatie

Veel machinebouwers hebben de afgelopen jaren hun producten gestandaardiseerd. Dit zorgt voor veel voordelen in de ontwikkeling en productie van onderdelen. Met een productconfigurator kunnen die voordelen ook worden ingezet in de marketing-, verkoop-, werkvoorbereiding- en serviceprocessen.

Waarmee kunnen we helpen?

De complexiteit van machines en industriële componenten vereist veel kennis van uw medewerkers. Vaak heeft niet iedereen de vereiste kennis. Door de productkennis in een productmodel vast te leggen, kunnen alle medewerkers profiteren van deze kennis. Zo wordt het eenvoudiger om goede offertes en orders te maken. Vanuit het productmodel kunnen ook CAD tekeningen en CAM programma’s gegenereerd worden zodat het werkvoorbereidingsproces efficiënter wordt. Met een internetportaal is het zelfs mogelijk dat uw klanten zelfstandig hun product snel en foutloos kunnen samenstellen.

Hoe kunnen we helpen?

Onze ervaring in de machinebouw hebben we de afgelopen jaren gebruikt om een aantal handige tools te ontwikkelen. Deze tools en ervaring zijn gebundeld in ons branchetemplate XPC Mechanical. Met de standaard PrimeFact5 software maakt u productmodellen die u simpel kunt onderhouden. Het template breidt deze standaard functionaliteit uit met koppelingen naar CAD en CAM systemen. Met PrimeEngineer (de CAD engine in PrimeFact5) is het zelfs mogelijk om gemakkelijk klant- en productietekeningen te maken zonder een duur CAD systeem te gebruiken. Zo kunnen veel meer medewerkers van u profiteren van de standaardisatie van uw product.

Hoe te beginnen?

Neem contact met ons op voor een demonstratie van PrimeFact5 en XPC Mechanical en vraag ons wat PrimeFact5 in combinatie met het XPC Mechanical voor uw bedrijf kan betekenen.